Check-in

Check-in

Het bestaat. Daar zijn we gewoon heel open en eerlijk in.

Leerlingen waar het lijkt alsof er geen passende plek in het onderwijs bestaat.

Omdat het op de huidige school lastig is om onderwijs te volgen. Angst, boosheid, demotivatie of een niveau te laag of hoog gegrepen. Maar ook AD(H)D, ODD, ASS, LVB of HB kunnen hierin een rol spelen.

Leerlingen die tijdelijk, waar om welke reden dan ook, geen passend onderwijsaanbod bestaat op de school waar zij zijn gestart. Een lastige situatie voor de leerling, voor de ouders-verzorgers, en de school.

Wanneer alles is geprobeerd de leerling binnen boord te houden, kan het zijn dat het gewoon niet meer werkt. Frustratie. Ons advies is om dan vooral vooruit te kijken. De leerling weer op rit krijgen, dat is onze insteek. Vanuit de positieve kant. Voorkomen dat een deze thuis komt te zitten, of nog sterker, een voortijdig schoolverlater wordt.

Voor deze tussentijd verzorgen wij een uitdagend en dagelijks programma op maat. Een stapje terug om verder te kunnen springen. In gesprek met de leerling. Waar liggen jouw kwaliteiten, waar jouw valkuilen. Waar ga je ‘op aan?’ Wie ben je, waar wil je naartoe?

Wie heb je hierbij nodig? Of wat? Wij praten mét de leerling, niet over de leerling.

Met ons professioneel geschoolde en positief ingestelde team bieden wij leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 23 jaar, (onderwijs)begeleiding op maat. Vanuit veiligheid, vertrouwen in verbinding van onderwijs, pedagogiek en sport-bewegen.

Wat je verder van ons kunt verwachten:

  • Haal en brengservice (waar nodig)
  • Individuele begeleiding
  • Samenwerken met de leerling, ouders/ verzorgers, school en mogelijke externe partij
  • Begeleiden en bieden van structuur en ritme
  • Begeleiden bij planning en organiseren
  • In samenwerking met de stamschool, ondersteunen bij schoolwerkzaamheden
  • Groepstrainingen

 

Telefoonnummer

070 4069 067

Email

info@focus-it.org

Adres

Lange Kleiweg 52 F,
2288 GK Rijswijk

Check-in